Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Cele mai importante 5 calități ale unui antreprenor de succes

Cele mai importante 5 calități ale unui antreprenor de succes

Se spune că antreprenoriatul nu este pentru oricine. Mediul afacerilor este unul dinamic, riscant, așa că trebuie să devii și tu o persoană puternică în fața tuturor provocărilor, dacă vrei să urmezi acest drum. Nu orice persoană are înclinația potrivită pentru a deveni antreprenor, însă multe calități necesare acestui rol, se pot dobândi atunci când interesul și perseverența își fac simțite prezența.

Integrarea tinerilor NEET’s pe piața muncii este un proiect ce își propune să dezvolte competențele tinerilor șomeri atât în universul antreprenorial, cât și în larga piață a muncii. Credem că tinerii pot să strălucească profesional atunci când pot beneficia de oportunități care să-i ajute, iar dacă și tu îți dorești să faci o schimbare în viața ta, ne-am găsit în cel mai potrivit loc.

Despre antreprenoriat putem povesti multe, și o vom face în cadrul cursurilor din acest proiect, însă până atunci, în acest articol vom detalia care sunt cele mai importante 5 calități ale unui antreprenor de succes, astfel încât să le descoperi și să le perfecționezi.

1. Disciplina – antreprenorii au nevoie de un grad ridicat de disciplină, astfel încât să fie capabili să se concentreze pe bunul mers al afacerii și să ignore alte task-uri atunci când nu sunt importante sau de interes. Atât buna organizare cât și strategiile bine delimitate sunt elemente cheie în peisajul antreprenorial, așa că dacă simți că procrastinarea încă își găsește locul în viața ta, lucrează la acest aspect cu pași mici și siguri.

2. Capacitatea de a lua decizii – tu centrezi, tu dai cu capul, o vorbă care se aplică de minune în domeniul antreprenoriatului. Fie că alegi să lucrezi pe cont propriu sau să formezi o echipă, deciziile le vei lua de unul singur. Desigur, poți să cauți sfaturi și este minunat să le primești, însă părerile altor oameni vor fi trecute prin filtrul discernământului tău, iar cu toate datele problemei în față, va trebui să faci cele mai bune alegeri. Presiunea poate fi mare, însă știi cum se spune, uneori, nu riști, nu câștigi.

3. Perseverența – dacă tot am amintit de riscuri, trebuie să amintim și de ce facem atunci când lucrurile nu merg exact așa cum ne așteptăm. Este firesc ca unele decizii să aibă un alt final, poate dezamăgitor, însă cu adevărat important este modul în care ne raportăm la aceste situații. Un antreprenor va fi stăpân pe alegerile făcute și va privi orice așa zis eșec, ca pe un pas înainte. O lecție învățată, o experiență de viitor care va creiona decizii și mai bune de acum înainte.

4. Creativitatea –  în viața profesională, creativitatea înseamnă să găsești soluții care să economisească poate jumătate de buget, sau să gândești o strategie de succes. Ambele scenarii necesită o creativitate bogată din partea unui antreprenor de succes. Și, deși se spune că este o calitate înnăscută, te asigurăm noi că dacă petreci suficient timp citind, documentându-te, răsfoind studii de caz sau alte articole, cu siguranță în mintea ta vor răsări idei cel puțin extraordinare.

5. Pasiunea – deși mai sunt multe calități ce vizează partea tehnică a antreprenoriatului, noi punctăm pasiunea ca fiind una dintre cele mai importante. Pasiunea este ceea ce te trezește dimineața și uneori nu-ți dă liniște nici măcar în momentele de pauză. Este cel mai bun carburant pe care un antreprenor îl poate avea atunci când curajul l-a determinat să pornească un business. Găsește acel ceva care te intrigă, care te face curios, care îți place și care de multe ori nici nu te lasă să dormi. Îți garantăm că alături de pasiune, toate celelalte calități se vor dezvolta în armonie.

Ce spui, ești pregătit de un nou parcurs al vieții tale? Este o provocare, nu spunem că nu e așa, însă e o provocare ce îți va schimba viața în moduri pe care cu greu ți le închipui. Iar acum, cu programul de Integrare a tinerilor NEET’s pe piața muncii este și mai ușor, deoarece îți punem la dispoziție cursuri, ajutor de la oameni specializați, vei fi îndrumat în crearea unui plan de afaceri și… cine știe. Poate chiar vei câștiga concursul final și vei deschide afacerea visurilor tale.

Antreprenorii de succes visează, însă dimineața, pun totul pe hârtie și trec la treabă. Tu ce alegi să faci? Mai multe detalii aici (http://proiectlastart.ro/).

Previous post Calificarea profesională – de ce este importantă pentru angajator? Next post Cum creezi un plan de dezvoltare profesională?

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.