Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Cum obții un loc de muncă fără experiență profesională?

Cum obții un loc de muncă fără experiență profesională?

Piața locurilor de muncă este într-o continuă dinamică, iar zi de zi apar noi oportunități pentru tine prin care poți începe să profesezi într-un domeniu care să îți facă plăcere. Concurența este destul de mare, astfel că nu vei fi singurul care aplică pentru un anumit loc de muncă, motiv pentru care este esențial să te asiguri că aplicația ta va ieși în evidență, chiar și fără experiență profesională. 

Majoritatea angajatorilor cer experiență, însă atunci când aplici la primul loc de muncă, este practic imposibil să bifezi acest criteriu. Totuși, sunt sunt câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare, atât pentru a dobândi experiență cât mai relevantă, cât și pentru a contura un CV care să se plieze cu cerințele angajatorilor. 

 

Participă la evenimente business: networking-ul este o ocazie foarte bună pentru tine de a-ți crea conexiuni cu oameni care pot să te recomandare pentru diverse locuri de muncă. Sunt o mulțime de astfel de evenimente gratuite la care poți participa, fără ca experiența profesională să conteze. 

 

Încearcă să fii cât mai deschis și sociabil și să cunoști cât mai multă lume care ar putea să te ajute în viitor. Nu știi niciodată de unde poate apărea o oportunitate pentru tine. 

 

Aplică pentru poziții entry-level: companiile mari fac angajări de obicei pe diverse poziții, astfel că vei găsi de multe ori anunțuri în care se specifică nivelul de experiență: entry level (junior), mid level sau senior level.

 

Dacă nu ai încă experiență profesională, locurile de muncă care caută angajați entry level reprezintă o șansă cu adevărat reală pentru a fi acceptat pe poziție. Trebuie să te asiguri că ai un CV bine conturat, în care să treci toate aptitudinile pe care le-ai dobândit pe parcursul vieții. Gândește-te la orice activitate pe care ai făcut-o și care este relevantă pentru CV-ul tău. 

 

Intră în contact cu diverse companii: pe lângă aplicațiile pe care le trimiți strict la locurile de muncă afișare pe diverse platforme, poți încerca să scrii câteva mail-uri spre companii. Nu știi niciodată când o companie urmează să facă angajări, astfel că în acest fel vei fi cu un pas în față și nici nu vei avea concurență. 

 

În cazul în care aceste companii nu angajează în acel moment, vor avea CV-ul tău în cazul în care se ivește o oportunitate pentru tine. 

 

Obține un certificat de atestare profesională: în funcție de cariera pe care îți dorești să o urmezi, poți alege un curs acreditat, la finalul căruia să obții o certificare profesională. Aceste tipuri de certificări sunt foarte valoroase la CV, deoarece demonstrează angajatorului că ai aptitudinile necesare pentru a te descurca la locul de muncă pentru care aplici. 

 

Dacă îți dorești să te dezvolți și să devii un candidat cât mai relevant pentru angajatori, atunci te invităm să descoperi proiectl La Start – Integrarea tinerilor NEETs în piață muncii, unde te așteaptă cursuri care te vor forma și care te vor ajuta să obții un loc de muncă. La finalul acestor cursuri ai și șansa de a primi o finanțare pentru un plan de afaceri realizat de tine. 

 

Suntem alături de tine pe tot parcursul dezvoltării tale profesionale și pentru a ne asigura că vei ajunge acolo unde îți dorești. Pentru mai multe detalii te așteptăm pe aici. (www.proiectlastart.ro )

 

 



Previous post Antreprenor vs. angajat – care carieră ți se potrivește mai bine? Next post Achizitie directa pachete alimentare saptamanale Lider

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.