Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > 3 semne care te anunță că ești pregătit de devii independent financiar

3 semne care te anunță că ești pregătit de devii independent financiar

Să fii independent financiar nu este un lucru ușor. Este un angajament pe viață, o responsabilitate destul de mare, dar, în egală măsură, este și un fapt ce îți oferă mai multă libertate atât în alegeri, cât și în viața simplă de zi cu zi. Să depinzi financiar de cineva, fie că vorbim de părinți sau de orice alt venit nemuncit, poate fi comod și plăcut. Totuși, în cele mai multe cazuri, aceste dependențe vin cu restricții în ceea ce privesc cheltuielile permise. Și.. nu e mai bine să poți să-ți iei adidașii la care visezi, fără să ceri voia nimănui?

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, momentul în care facem trecerea către independența financiară este unul destul de firesc. Unii încep mai devreme, după cei 12 ani de școală sau chiar mai repede, alții, fac acest pas abia după încheierea unei facultăți. La orice vârstă te-ai afla, există câteva semne care îți pot indica faptul că este cazul ca și tu să iei decizia de a devenii independent financiar:

 

  1. La final de lună, rămâi cu prea multe dorințe și prea puțini bani – totul e într-o continuă creștere în ziua de azi, iar nevoile de bază au devenit destul de costisitoare. Pentru foarte mulți dintre noi, asta înseamnă că mofturile rămân puse deoparte, transformându-se în dorințe din ce în ce mai aprinse. Atunci când devii independent financiar, tu decizi care este câștigul de care ai nevoie pentru a te simți bine lună de lună. Așadar, vei putea decide ce job ți se potrivește ca remunerare financiară, însă nimeni nu te oprește din a-ți crea venituri suplimentare.

 

  1. Te gândești tot mai mult la investiții și soluții financiare pe termen lung – dacă ai ajuns să-ți zboare gândul la pensie.. atunci cu siguranță este momentul să devii independent financiar. Banii la bătrânețe sunt cei pe care ni-i asigurăm chiar acum, chiar dacă vorbim de pensia de stat plătită de angajator, de pensia privată asigurată de noi sau de un portofoliu de investiții bine gândit. 

 

  1. Ai devenit mai responsabil cu programul tău zilnic – să fii independent financiar înseamnă să lucrezi, sau și mai bine spus, să depui o muncă fizică, sau mentală. Domeniul pe care îl alegi trebuie să fie în acord cu plăcerile tale, iar rutina zilnică face parte din succesul oricărui loc de muncă. Să devii responsabil cu programul tău înseamnă să știi când e momentul pentru relaxare și distracție, dar să respecți și programul de muncă în așa fel încât să poți oferi un randament bun.

 

Nu este un pas pe care să îl iei cu ușurință, dar este o decizie care îți garantăm că îți va schimba viața și percepția asupra lucrurilor pe care le poți îndeplini pe cont propriu. Iar pasul acesta nu trebuie să-l faci singur. Proiectul Integrarea Tinerilor NEETs pe piața muncii este un proiect dedicat tinerilor exact așa ca tine, care caută un sprijin, un imbold, un punct de pornire.

 

Câteva cursuri și un proiect mai târziu, vei vedea că a-ți găsi un loc de muncă poate fi chiar ușor, iar dacă ești ambițios și-ți dorești să devii antreprenor, dirijând propria ta afacere, atunci poți participa în concursul de planuri de afaceri și să primești o finanțare considerabilă pentru startul tău în acest drum. 

 

Te așteptăm aici (http://proiectlastart.ro/) cu mai multe detalii și cu toate aspectele care te încadrează și pe tine în acest proiect. Previous post A inceput inscrierea in Proiectul La Start – Integrarea tinerilor NEETs in piata muncii! Next post 5 motive pentru a investi în dezvoltarea ta profesională

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.