Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > 5 motive pentru a investi în dezvoltarea ta profesională

5 motive pentru a investi în dezvoltarea ta profesională

Indiferent dacă drumul spre carieră ți se deschide doar acum, sau în momentul de față nu ai idee în ce direcție să o apuci, este important să înțelegi câteva aspecte legate de viața ta profesională. Atunci când începi să lucrezi, vei realiza că vei petrece o bună parte din timp la locul de muncă, aproximativ jumătate de zi. Așadar, luând în considerare acest lucru, nu crezi că este important să urmezi acel drum care te va face să profesezi domeniul ales cu mare plăcere?

Să spunem că nu ai experiență, iar acest lucru îți poate restrânge destul de mult aria căutărilor locului de muncă ideal pentru tine. În acest caz, un curs de calificare profesională este cel mai bun răspuns pentru tine.

Uite și 5 motive pentru a investi timp în dezvoltarea ta profesională:

Oportunități salariale mai mari – atunci când ai în CV un curs de formare profesională acreditat, șansele ca tu să obții acel salariu pe care îl dorești cresc considerabil. În majoritatea cazurilor, experiența pe care o ai este direct proporțională cu viitorul tău salariu.

Perspective mai bune de angajare –  piața de muncă este destul de competitivă, iar de obicei, pe o singură poziție liberă a unui post de muncă, sunt mai mulți candidați. Asta înseamnă că trebuie să ieși în evidență, să te diferențiezi de ceilalți candidați.

Angajatorii aleg să completeze posturile libere cu candidați care dețin o diplomă de calificare profesională, deoarece acest lucru îi asigură că persoana respectivă are abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-și îndeplini cu succes atribuțiile.

Satisfacție profesională – atunci când înveți lucruri noi, care știi că îți vor fi de folos în viitoarea carieră, vei avea o satisfacție mai mare pe acest plan. Vei deveni mai motivat în conturarea succesului tău profesional și vei fi mult mai entuziasmat în procesul căutării unui loc de muncă care să se alinieze cu dorințele tale.

Creșterea performanțelor – când îți dorești să profesezi într-un domeniu specific, este important să dobândești cât mai multe cunoștințe încă de la început. Practica și teoria sunt baza fundamentală în orice experiență, iar pentru asta, un curs de formare profesională te va învăța tot ce trebuie să știi. Astfel, atunci când te prezinți la un interviu, angajatorul va vedea încă din CV lucrurile pe care tu deja știi să le faci.

Devii mai încrezător – atitudinea cu care pornești în cariera profesională este foarte importantă. Chiar dacă vei avea și parte de refuzuri, atunci când investești în tine, îți vei cunoaște valoarea și vei rămâne mereu încrezător. Astfel, nu te vei bloca în diverse obstacole și nici nu te vei demoraliza. Încrederea de sine este cea mai importantă.

Acum este cel mai bun moment să începi, să te gândești cum vrei să arate pentru tine anul 2023. Dacă ești pregătit și îți dorești cu adevărat ca lucrurile să se schimbe din punct de vedere profesional în noul an, te invităm să descoperi toată informația de care ai nevoie pentru a începe, în cadrul proiectului Integrarea Tinerilor NEETs pe piața muncii

Alături de noi vei descoperi că locul de muncă ideal nu este chiar atât de greu de găsit, iar prin cunoștințele pe care le vei dobândi și ambiția pe care o ai, planurile tale profesionale vor merge în direcția pe care ți-o dorești.

Intră aici (http://proiectlastart.ro/) pentru a descoperi mai multe detalii.

Previous post 3 semne care te anunță că ești pregătit de devii independent financiar Next post 5 mituri despre angajare

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.