Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Angajatorii cer experiență: cum o obținem?

Angajatorii cer experiență: cum o obținem?

Căutarea unui loc de muncă pare a fi, în teorie, un task destul de ușor de realizat, mai ales când știi în ce direcție îți dorești să mergi din punct de vedere al carierei profesionale. Da, pe site-urile dedicate special recrutărilor vei găsi numeroase job-uri, însă vei vedea că procesul de aplicare constă în câteva puncte pe care îți va fi greu să le atingi fără experiență. 

Majoritatea oamenilor care își caută un loc de muncă se gândesc: Cum să am experiență dacă aplic la primul meu job?. Atunci când nu ai mai profesat în domeniul în care vrei să aplici, este important să cauți și să fii creativ cu experiența pe care o poți adăuga la CV-ul tău. Concurența e destul de acerbă, astfel că trebuie să te asiguri că ai de fiecare dată cele mai bune șanse să ajungi în etapa următoare de selecție, interviul. 

În acest sens, dacă nu ai experiență, însă îți dorești să faci ceva în privința asta, suntem aici să îți oferim câteva idei. Desigur, acestea nu se pot realiza de pe o zi pe alta, ceea ce înseamnă că va trebui să îți iei un angajament pe termen lung și să parcurgi totul în ritmul tău. 

Internship – Multe companii oferă posibilitatea celor fără experiență să ia parte la un internship, pe o perioadă determinată, în cadrul căruia să deprindă diverse abilități și noi cunoștințe. Este o oportunitate foarte bună pentru tine de a-ți adăuga experiență relevantă în CV și recomandări pe care le poți obține de la mentorii tăi. 

Dacă știi deja domeniul în care vrei să te implici, atunci căutarea unui internship care să corespundă nevoilor tale va fi mult mai ușoară. Un astfel de stagiu poate însemna pentru tine un start ideal în carieră, deoarece rezultatele foarte bune în urma programului îți pot asigura chiar și un loc de muncă permanent. 

Workshop-uri – Participarea la ateliere focusate pe dezvoltarea unor abilități profesionale te poate ajuta să dobândești de la persoane cu experiență noi deprinderi relevante pentru viitorul tău loc de muncă. 

Majoritatea workshop-urilor permit participanților să exerseze anumite abilități în cadrul unor situații reale, folosind diferite tehnici și instrumente pe care le vei învăța. Câteva zile intense de învățare îți pot oferi un bun prilej de a dobândi experiența necesară pentru a aplica la un loc de muncă. 

În plus, vei avea oportunitatea să creezi noi conexiuni, cu oameni care te pot ajuta în viitor prin diverse recomandări. Dacă ești dispus să investești timp, cu siguranță vor apărea și rezultatele. 

Proiectul Integrarea Tinerilor NEETs pe piața muncii – Acest proiect este dedicat tinerilor care nu au experiență, însă își doresc să găsească un context în care să primească sprijin și un punct de pornire în cariera profesională. 

Cursurile de calificare profesională din cadrul acestui proiect te vor ajuta să te dezvolți și să ai o viziune mai clară a locului ideal de muncă pentru tine. Nu în ultimul rând, vei avea ocazia să să scrii un plan de afaceri, sub îndrumarea unor oameni specializați, care poate câștiga o finanțarea ce te va ajuta să îți deschizi propria ta afacere. Ai nevoie doar de ambiție și dorință, iar noi ne ocupăm de restul.  Dacă această idee te entuziasmează, te invităm în continuare aici (http://proiectlastart.ro/) pentru a descoperi mai multe detalii legate de proiect. 

Sperăm că ideile noastre îți vor fi de folos. Experiența profesională se dobândește în timp, însă este important să rămâi perseverent și motivat pe parcursul acestui drum, astfel încât să ajungi la rezultatele pe care le dorești. 

Previous post 5 mituri despre angajare Next post Invitatie achizitie 14 laptopuri si licente (sisteme de operare + aplicatii office)Solicitant

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.