Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Calificarea profesională – de ce este importantă pentru angajator?

Calificarea profesională - de ce este importantă pentru angajator?

Primii pași pe care îi faci atunci când începi o carieră, vin la pachet cu o mulțime de provocări. Totul e nou și chiar dacă știi teoria, îți va lua puțin timp până îți vei intra în ritm. Orice schimbare din punct de vedere al perspectivei vieții profesionale poate să îți ridice uneori semne de întrebare, însă atunci când stăpânești foarte bine practica și teoria, vei vedea că lucrurile vor decurge de la sine. De la bine, la foarte bine. 

O formare profesională nu numai că te pregătește să fii stăpân în orice situație pe plan profesional, dar îți va oferi și un boost de motivație atunci când ești în căutarea unui loc de munca. Vei avea mai multă încredere în tine și vei fi mult mai pregătit pentru un interviu cu un angajator atunci când ai cunoștințele necesare într-un anumit domeniu. 

De ce este importantă calificarea profesională pentru un angajator?

Atunci când urmezi un curs și îți dedici o bună parte din timp studiului și aprofundării domeniului, rezultatele și efortul depus se vor materializa într-o diplomă care va spune din start câteva lucruri despre tine. Un angajator va ști de la bun început că ești familiar cu domeniul și chiar dacă nu ai încă experiență, tot va fi un plus foarte mare pentru tine. 

Angajatorii preferă CV-urile care menționează diplome – în majoritatea anunțurilor legate de aplicații pentru locuri de muncă, vei observa că unul dintre cele mai importante criterii este deținerea unei diplome de calificare, relevantă pentru domeniul în cauză. Indiferent de poziție sau industrie, această diplomă îți atestă nivelul educațional și îi oferă o idee angajatorului despre ceea ce știi deja să faci. 

Diploma de calificare te ajută atunci când nu ai experiență – chiar dacă ai puțină experiență sau chiar deloc, o diplomă de calificare le va arăta angajatorilor ce contribuții ai putea aduce la locul de muncă. În plus, calificările obținute vor demonstra capacitatea ta de a învăța noi abilități, necesare pentru locul de muncă.

Noi oportunități pentru tine – după ce ai trecut printr-un curs de formare, vei observa că vor apărea fel și fel de oportunități în drumul spre stabilirea carierei tale profesionale. Datorită dobândirii competențelor tehnice și soft, vei putea filtra locurile de muncă care îți plac, fără să faci compromisuri. Până la urmă, contează și să ajungi într-un loc în care să te simți mulțumit și împlinit zi de zi. 

Și, dacă tot suntem la capitolul oportunități, avem o veste pentru tine, care te va ajuta să începi drumul spre cariera ta profesională. Te invităm să aplici la programul Neets, un program care are ca scop integrarea tinerilor în piața muncii. Dacă ești dispus să acorzi timp pentru a învăța și pentru a te educa, noi te ajutăm la final să îți găsești un loc de muncă. Dacă ai între 16 și 29 de ani, iar în prezent nu urmezi vreo școală sau anumite studii, dar nici nu ești angajat, te invităm să citești în continuare mai multe despre acest program chiar aici. (

(www.proiectlastart.ro )

Previous post Beneficiile de a fi angajat sau de a-ți manageria propria afacere Next post Cele mai importante 5 calități ale unui antreprenor de succes

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.