Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Beneficiile de a fi angajat sau de a-ți manageria propria afacere

Beneficiile de a fi angajat sau de a-ți manageria propria afacere

Știm și noi, un loc de muncă nu este ceva la care să ne gândim cu entuziasm. Am crescut într-un mediu dificil, în care munca grea și-a pus amprenta asupra strămoșilor noștri, iar acum, oricare dintre noi ar dori să găsească o modalitate de a trăi în condiții de lux, cu minim efort. Ei bine, aceasta rareori este o realitate, iar dacă și în cazul tău întârzie să apară, îți recomandăm să te orientezi spre găsirea unui loc de muncă potrivit, sau de ce nu, să pornești propria ta afacere.

Da, nu e chiar floare la ureche nici una dintre cele două opțiuni, însă cu ajutorul programelor Neets, șansele de succes vor crește considerabil. Iar în afară de timpul și perseverența ta, ele nu implică nimic mai mult. Te așteptăm pe site (www.proiectlastart.ro) să descoperi toate detaliile, dar și cursurile disponibile în funcție de vârstă și statut social.

Dar până să ne vedem la cursuri, vrem să schițăm puțin în ce mod se poate schimba viața ta dacă alegi să urmezi acest drum. Atunci când ești angajat sau antreprenor, te raportezi diferit la multe lucruri din jur, cam așa:

Te bucuri de independență financiară – e dificil să trăiești într-un univers al consumerismului în care tu să fii absent, din cauza lipsei banilor. Ochii văd, inima cere, iar cel mai bine pentru tine este să ai propriul venit care să-ți satisfacă micile plăceri ale vieții. Fie că e vorba de o ciocolată seara la un film sau de o ieșire cu prietenii în oraș, un job îți va furniza un venit suficient astfel încât din timp în timp, să-ți permiți mici răsfățuri.

Devii mai organizat – inevitabil, atunci când ai un job sau ești antreprenor, fiecare zi a ta va avea un program stabilit. Timpul tău se împarte între viața profesională și cea personală, așa că va rămâne în sarcina ta să păstrezi un echilibru optim și să fii organizat cu toate activitățile din cursul zilei. Disciplina e sănătoasă, mai ales atunci când tinzi spre un stil de viață sănătos.

Te integrezi într-un colectiv divers – nu mereu îți poți alege colegii, dar nici nu trebuie. Să faci parte dintr-un colectiv divers te va ajuta să socializezi mai ușor și mai bine cu cei din jur. Te va iniția înspre munca în echipă, vei învăța să faci compromisuri, să ajuți, dar și să fii ajutat la rândul tău. Comunicarea este cheia în viață pentru orice, iar în cazul echipelor, comunicarea este esențială. Vei vedea că să fii parte dintr-o comunitate închegată, așa cum sunt echipele de la locul de muncă, îți va oferi noi oportunități pe viitor.

Un loc de muncă sau responsabilitatea antreprenoriatului te va schimba poate mai mult decât crezi. Te vei trezi cu un alt tonus, vei avea o altă poftă de viață, te va face să oferi mai multă apreciere momentelor libere și îți va furniza încrederea de sine de care ai nevoie pentru a reuși orice în viață.

Locul de muncă potrivit ție îl vei găsi cu siguranță, în urma cursurilor de de formare profesională disponibile pe www.proiectlastart.ro. Te așteptăm cu mult entuziasm și cu informații utile.

Previous post Să fii sau să nu fii … antreprenor? Next post Calificarea profesională – de ce este importantă pentru angajator?

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.