Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > De ce să urmezi un curs de calificare profesională?

De ce să urmezi un curs de calificare profesională?

Se întâmplă ca uneori să ne sabotăm dorințele privind jobul ideal din cauza lipsei de experiență. Piedicile și obstacolele le punem chiar noi, de cele mai multe ori, iar acest lucru este cumva firesc atunci când îți lipsește informația. Ei bine, noi suntem aici să îți spunem că se poate să ajungi să lucrezi în domeniul care îți place. Nu e imposibil să îți îndeplinești visul de a să lucra la un salon pe postul de hair stylist sau de a lucra în cadrul unui restaurant bine cotat, în bucătărie, pe postul de bucătar. Iar exemplele pot continua. 

Dacă nu ai experiență, însă îți dorești să ai posibilitatea să îți găsești un loc de muncă care să nu îți ofere numai satisfacție financiară, ci și un motiv pentru care te trezești dimineața cu drag, îți prezentăm o oportunitate ideală pentru viitorul tău profesional. Îți povestim în continuare de ce un curs de calificare este una dintre cele mai bune variante pentru tine în lipsa experienței. 

Formarea unor noi abilități sau aprofundarea celor existente – fie că deja cochetezi cu domeniul care te interesează sau nu știi nimic despre acesta, un curs de calificare te ajută să deprinzi pas cu pas cele mai importante abilități, care îți vor asigura bunul mers în carieră. Ai ocazia să dobândești cunoștințe solide în domeniul ales de tine și să fii stăpân în orice situație care ar putea să apară la locul de muncă. 

Poți descoperi o nouă pasiune niciodată nu e prea târziu sau prea devreme să începi să înveți un lucru nou. Când te poziționezi într-un nou context în care poți dobândi cunoștințe și abilități noi, s-ar putea să fii surprins de oportunitățile pe care le vei găsi. Chiar dacă poate e un drum cu totul nou, este posibil să găsești pe acesta cele mai mari satisfacții financiare. 

Extinderea oportunităților – există multe situații în care angajatorii impun studii relevante în domeniu sau o diplomă de calificare. În cazul în care nu ai studii universitare pe nișa cerută, atunci varianta unei diplome obținute în urma cursului de acreditare este o varianță la îndemână pentru tine. Acest lucru va veni și cu un plus pentru CV-ul tău, deoarece îi va demonstra angajatorului că ești dornic să înveți și să te dezvolți pe plan profesional, ceea ce este un lucru foarte apreciat pe piața muncii. 

Networking – în orice context avem posibilitatea să cunoaștem oameni care pot contribui într-un mod pozitiv asupra viitoarei noastre cariere. Într-un curs de acreditare ai oportunitatea de a interacționa cu oameni calificați, care îți vor fi traineri, care au deja conexiunile necesare pentru a te ajuta să faci următorii pași la finalul cursului. Niciodată nu știi unde te pot conduce anumite împrejurări. 

Te vei simți încrezător – când ești stăpân pe informație, când știi că ai toate cunoștințele necesare pentru a excela la locul de muncă, te vei simți mai sigur pe tine atunci când îți vei depune CV-ul. Modul în care gândești și părerea pe care ți-o faci despre tine sunt extrem de importante atunci când pornești pe plan profesional într-un nou domeniu. 

Totul sună bine în teorie, așa că în continuare noi te invităm la practică. NEETs este programul ideal prin care să începi să lucrezi la viitorul tău. Acest program de integrare a tinerilor în piața muncii îți oferă posibilitatea de a urma diverse cursuri, care se vor materializa într-o diplomă de acreditate în domeniul ales de tine. Așadar, dacă ai între 16 și 29 de ani, iar la momentul de față nu urmezi vreo școală sau anumite studii, dar nici nu ești angajat, te invităm în continuare să descoperi mai multe detalii aici. (www.proiectlastart.ro)

 

Previous post Anunț atribuire contract prestări servicii de organizare evenimente – 30 campanii de informare și conștientizare. Next post Să fii sau să nu fii … antreprenor?

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.