Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Proiect la START > Blog > Să fii sau să nu fii … antreprenor?

Să fii sau să nu fii ... antreprenor?

Aceasta e întrebarea! Iar dacă citești articolul până la final, vei regăsi nu doar răspunsul, ci și câteva motive bine întemeiate care ne conduc la verdictul în cauză. Așadar, ce spui? Te-ai gândit vreodată cum ar fi să deții propriul business, să fii stăpân pe programul tău, pe timpul tău, dar și pe câștigurile tale? Înainte să ne spui că sună prea bine să fie adevărat, parcurge rândurile de mai jos și află ce oportunități fantastice am pregătit pentru tine.

În primul rând, vrem să-ți mărturisim că antreprenoriatul implică multă muncă și poate chiar și câteva sacrificii, cel puțin la început de drum. Dacă pornești pe această cale gândindu-te doar la beneficii, s-ar putea să ai o mare dezamăgire atunci când realizezi că poate orele de lucru sunt mai multe sau mai haotice, și că timpul pentru pasiunile tale se restrânge. Totuși, ține minte că aceste lucruri sunt temporare, până ajungi să-ți clădești baza în domeniul în care alegi să activezi.

Cum știi dacă antreprenoriatul este potrivit pentru tine? Ei bine, deși cu multă perseverență, seriozitate și muncă oricine poate deveni antreprenor, există unele calități care îți servesc drept un atu în această direcție:

Ești o fire sociabilă – antreprenoriatul constă mult în rețeaua ta de cunoștințe, cele care te ajută să treci prin etapele dificile mai ușor. Networkingul este extrem de important pentru un antreprenor, fie că dorește să-și extindă numărul de clienți, să afle insighturi ale competiției sau pur și simplu să se ajute de experiența altor antreprenori. 

Ești deschis provocărilor – calea antreprenoriatului este pavată cu multe, dar multe provocări! Îți dorim să te întâlnești cu cât mai puține, dar reține că orice încercare te face mai puternic, mai informat și mai experimentat, așa că nu trebuie să te ferești de situații dificile sau probleme.

Ești atent la detalii – un aspect care nu lipsește din viața nici unui antreprenor de succes. Micile detalii sunt cele care fac diferența, știi deja asta, așa că fiecare pas trebuie făcut cu atenție pe acest drum. Fie că vorbim de relațiile cu clienții, de atenția acordată muncii sau de modul în care alegi să investești, fii mereu atent la detalii!

Ești o fire organizată – o altă caracteristică importantă din viața unui antreprenor este organizarea, așadar, sperăm că te pricepi cât de cât să pui cap la cap agenda ta de priorități și să reușești să te încadrezi în planurile stabilite. Te poți ajuta de toate tool-urile disponibile datorită tehnologiei, așadar, nimic nu e dificil în acest sens.

Probabil că mai putem povesti și despre alte calități pe care un antreprenor ar trebui să le aibă, dar ne rezumăm la acestea ca fiind printre cele mai importante. Și da, până la antreprenoriat, drumul este deseori lung, însă îți sugerăm să începi cu pași mici, dar importanți.

Ai auzit de NEETs, programul de integrare a tinerilor în piața muncii? Trebuie doar să urmezi un curs, iar noi ne asigurăm că vei primi un loc de muncă ce îți va face cinste. Așadar, dacă ai între 16 și 29 de ani, momentan nu urmezi vreo școală sau anumite studii, dar nici nu ești angajat, te invităm să citești mai multe detalii aici (www.proiectlastart.ro) și să te înscrii în programul care cel mai probabil, îți va schimba viața. Sună bine? 

Previous post De ce să urmezi un curs de calificare profesională? Next post Beneficiile de a fi angajat sau de a-ți manageria propria afacere

Related posts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello.